Нападателят на Реал (Мадрид) Карим Бензема е петият французин, който след

...
Нападателят на Реал (Мадрид) Карим Бензема е петият французин, който след
Коментари Харесай

Бензема за Златната топка: Мечтаех за тази награда от дете

Нападателят на Реал (Мадрид) Карим Бензема е петият французин, който след Раймон Копа, Мишел Платини, Жан-Пиер Папен и Зинедин Зидан. Снощи той изпревари Садио Мане (Сенегал и Байерн) и Кевин де Бройне (Белгия и Манчестър Сити) в топ 3 на анкетата.

След като получи премията си от ръцете на своя френски наставник и предходник в листата на лауреатите Зинедин Зидан, нападателят на Реал (Мадрид) съобщи: " Да видя този приз пред мене, ме кара да се усещам в действителност доста горделив. Това беше моята детска фантазия и цялата работа, която правих в кариерата си, беше отдадена на тази фантазия! Никога не съм се предавал!

" Винаги съм мислил, че всичко е допустимо. И даже когато не бях в тима на Франция, не спирах да работя крепко. Наистина се гордея с пътуването си от първия ден във футбола до днешния миг. Имахме сложни моменти, с цел да стигна до тук, когато заставам пред вас. Но съм благополучен от работата, която съм приключил и ще продължа да се боря ", съобщи Бензема.

" Ако би трябвало да се върне в младежките си години, мога да кажа имах два модела за подражение – Зизу (Зинедин Зидан) и Феномена (Роналдо). Но сложните моменти те укрепват освен душевен, а и ти дават доста мъдрост за последващи трудности. Не бих споделил, че желанието за реванш ме е водило напред. По-скоро храброст и упоритост са значимите неща. Проблемите в предишното не ми носят скрупули, въпреки да ги вардя и да ги нося в себе си. Това, което се случи, се случи, само че най-важното е през днешния ден.

" Зидан непрестанно ми повтаряше да запазя тази наслада от футбола, че един ден мога да печеля този трофей. Наистина се гордея с кариерата си ", акцентира 34-годишният победител.  " Зизу е огромен брат, той беше мой треньор, това направи нещо с мене, с цел да получа трофея от ръцете на " най-хубавия френски състезател на всички времена за мен ", сподели спечелилият пред Франс прес.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР